Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt! Hemligheten är lingonsylt i smeten som både ger en god smak men också gör den betydligt saftigare. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar! 🙂
Mjuk pepparkaka
75 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl lingonsylt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk mald ingefära
2 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1,5 dl gräddfil
Creamcheese frosting:
100 philadelphiaost
2 dl florsocker
25 g smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Lingon
Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Smöra en avlång form eller en rund form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.
Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.
Denna var supergod och gick hem hos hela familjen!!! Tog 6tsk pepparkakskryddor ist..
Hej Hanna! Vad glad jag blir att höra det! Tack för du berättade :)) Kram
Låter fantastisk!
För hur många beräknas kakan räcka till?
Hej Hanna! 🙂 Ca 8 personer. Kram
Är det 8 tsk färdig pepparkakskrydda som gäller om man har det hemma?
6 tsk pepparkakskrydda 🙂