Hannas Bageri

Chokladbiscotti med smak av apelsin

DSC_7995 DSC_7994 DSC_7993 Hej på er!

Onsdag redan!? Dagarna rullar på så fort och jag blir nästan lite stressad över det. Kämpar på med att få så mycket gjort som möjligt med skolan nu innan jul så jag inte behöver tänka på det allt för mycket sen. Julen vill jag kunna njuta av så mycket jag bara kan så bättre att köra på ordentligt nu innan och kunna ta lite julledigt från det sen.

Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er! 🙂 Idag kommer receptet på mina chokladbiscotti med apelsinsmak. En småkaka med en kraftig chokladsmak och en touch av apelsin, supergoda! Apelsiner och mandariner är något som jag förknippar väldigt mycket med julen så därför känns dessa givna att baka till julfikat =) Basen i detta receptet kommer från tidningen Hembakat som jag sedan ändrat om lite i. 

Ca 25 st:

1,5 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

1 dl socker

Rivet skal från 1,5 apelsin

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

75 g rumsvarmt smör

75 g hackad mörk choklad

1 ägg

1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägget och rör om. Häll ner de rivna apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa i smeten. Vänd till sist ner den hackade chokladen och arbeta in denna i degen snabbt med hjälp av fingrarna. Dela degen i 3 längder och rulla ut dessa till ca 20 cm längd. Platta till dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna något och skär sedan med en vass kniv diagonalt 2 cm tjocka bitar. Obs! Var väldigt försiktig med detta då de går sönder väldigt lätt. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt vara inne i ugnen och torka på eftervärmen tills ugnen blivit helt kall.

DSC_7972

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.