Hannas Bageri

Mjölkchokladfudge med salta jordnötter

DSC_5164. DSC_5179.. DSC_5210.. DSC_5223..

Hej hej!

Hoppas allt är bra med er idag. Idag vill jag dela med mig av ytterligare ett recept på julgodis som är fantastiskt gott. En söt fudge med smak av mjölkchoklad tillsammans med salta jordnötter. En helt perfekt kombo! Den här får ni inte missa! 🙂

Detta behöver du:

150 g mjölkchoklad

50 g smör

1 msk honung

1 dl ljus sirap

2 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl salta jordnötter

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills blandningen får en temperatur på 120 grader (tar ca 20 min) och rör om då och då. Krossa jordnötterna under tiden det håller på att koka. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och honungen. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp i 2 minuter. Bryt chokladen och häll ner den i blandningen och rör om tills du får en jämn smet. tillsätt de krossade jordnötterna och rör om om. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper och låt svalna i kylen. Skär upp i bitar 🙂

Kram

DSC_5164....

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.