Hannas Bageri

Varm choklad med pepparkakssmak

DSC_8329 DSC_8333 DSC_8358

Hej på er denna fredag!

Härligt med fredag även om jag denna helg kommer mestadels vara själv då Viktor åkte iväg imorse på bortamatch och inte kommer hem förrän sent imorgon kväll. Trist men är det någon helg som det inte gör så mycket så är det denna då jag mestadels kommer vara tvungen att fixa med ett arbete som ska in på söndag. Ska försöka hinna ta mig in till stan imorgon också och kika på lite julklappar, annars får jag göra det nästa helg istället då jag är själv igen.

Dagens julrecept och fredagstips blir en varm choklad! Och inte vilken varm choklad som helst utan med smak av pepparkaka. Kan inte bli mer juligt och godare än så här. Jag dricker varm choklad flera dagar i veckan på vintern och framförallt i december så att kunna dricka en med smak av pepparkaka är ju perfekt. Supergott med en massa grädde, kanel, marshmallows och riven mörk choklad på toppen 🙂

Till 2 koppar:

5 dl mjölk

4 tsk kakao

5 tsk socker

2-3 krm pepparkakskrydda

Topping:

Mini marshmallows 

Kanel

Vispgrädde

Kanelstång

Riven mörk choklad

Blanda ner allt i en kastrull, vispa då och då så vi inte får några klumpar av kakao och låt koka upp. Häll över i två koppar och toppa med vispad grädde, kanelstång, marshmallows, kanel och riven mörk choklad.

Kram!

DSC_8344

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.