Hannas Bageri

Chokladtryffel med polkakross

DSC_3735 DSC_3736 DSC_3738

Tjingeling!

Hoppas du mår bra idag och har en fin tisdag så här långt. Jag har spenderat halva dagen hos frisören för att bli fin i håret. Blev dock inte helt nöjd och grämer mig varje gång jag kikar på det i spegeln. Ville bara fixa till utväxten men av någon anledning blev den ljusare än resten av håret så jag tycker det ser allt annat än fint ut. Kände redan när jag var klar att det inte kändes 100 men var för feg för att våga säga någonting. Får nog ringa dit imorgon och höra om de kan ordna till det. Håret gör ju så mycket, känner man sig inte fin i det är det svårt att känna sig fin överhuvudtaget tycker jag.

Till något roligare! Här kommer receptet på förra årets supergoda chokladtryfflar med polkakross. En svårslagen kombination med den lena chokladtryffeln och polkasmaken. De här kommer garanterat vara med på julgodisfatet i år igen. De går ju så snabbt att fixa ihop och sen ser de så vackra ut i färgen också :))

Till ca 15 st:

250 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

1,5 msk honung

1 nypa salt

1 tsk vaniljsocker

1 klick smör

2 dl polkagrisar

Värm grädden, salt, honung och smör i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills tryffeln får en jämn och slät konsistens. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen i minst 3 h.

Krossa 2 dl polkagrisar. Ta ut tryffeln när den stelnat och rulla i polkagriskrosset.

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.