Hannas Bageri

Banankaka med chokladglasyr

P1010291P1010310P1010312P1010323P1010328 Hej underbara fredag!

Idag är det inte bara fredag utan även chokladens dag och då passar det ju perfekt att tipsa er om denna saftiga banankaka med en riktigt smaskig chokladglasyr! Jag tycker banankaka är så himla gott bara som den är egentligen men med denna glasyren på blir den om möjligt ännu godare. Tar man en bit av denna med en klick lättvispad grädde har man dessutom en urgod dessert. Tänk bara på att det är jätteviktigt att ni använder övermogna bananer annars får inte kakan den goda och söta banansmaken som man vill ha.

Banankaka:

2 ägg

1,5 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

2 stora/ 3 små övermogna bananer

0,5 dl mjölk

75 g smör

Chokladglasyr:

150 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

25 g smör

Banankaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker, vaniljsocker och ägg ordentligt pösigt och vitt. Vispa de torra ingredienserna för sig och rör ner dessa sedan i smeten. Vänd till sist ner mjölken, smöret och de mosade bananerna. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

Chokladglasyr: Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg ner chokladen och smöret. Rör om till en slät glasyr, låt svalna något.

När kakan svalnat, häll över glasyren på kakan och låt stelna något innan servering. Lägg gärna på bananpengar som dekoration om så vill.

Kram & trevlig helg på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Bakade denna banankaka igår kväll, magiskt god!!! Hade i tre riktigt övermogna bananer så söt o god banansmak blev det! Tack för bra recept o mysig blogg!