Hannas Bageri

Choklad & hallontryffel paj

DSC_7022. DSC_7032

Hej sköna fredag!

Här skiner faktiskt solen idag och jag har ett fullspäckat schema hela dagen idag. Har en deadline i skolan på söndag som jag måste snabba på så jag blir klar i tid och sen ska jag hinna med lite fotografering nu när ljuset är så bra idag. Det är lite jobbigt nu när det blir mörkt så pass mycket tidigare om dagarna. Det är lite mer planering när man ska fotografera för att få rätt ljus jämfört med på sommaren. Då har man fler timmar att arbeta med och det blir inte riktigt lika ”stressigt”. Men idag ser det ut att vara perfekt så då gäller det att passa på! 🙂

Här kommer förresten veckans fredagstips också! Idag blir det en choklad & hallontryffel paj som är så fantastiskt god. Kommer ni ihåg den här? Jag delade med mig av receptet för snart två år sedan när bloggen var ganska ny vill jag minnas. Det är en så god paj med det frasiga pajskalet tillsammans med den lena och krämiga chokladtryffeln som ger en liten smak av hallon också. Dessutom är det en så smidig dessert att göra då det endast är pajskalet som behöver gräddas, resten sköter sig själv i kylen. Jättebra! Servera pajen gärna med en klick grädde och färska hallon också 🙂

Pajskal:

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk socker

2-3 msk vatten

Choklad/hallontryffel:

4 dl grädde

400 g mörk choklad

1 dl florsocker

75 g smör

250 g frysta hallon

Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg ner denna i en pajform med löstagbar botten. Ställ in i frysen i 20 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Ett tips för att undvika så kanterna inte sjunker ihop för mycket är att riva ut längder av aluminiumfolie och lägga mot kanterna. På så sätt håller de sig uppe betydligt bättre.

Choklad/hallontryffel: Koka upp de frysta hallonen och florsocker i en tjockbottnad kastrull. Passera hallonen i en sil för att bli av med kärnorna. Koka upp grädden och tillsätt chokladen, lite i taget. Tillsätt smöret och rör om. När allt smält, häll ner hallonpurén, rör om till en jämn smet och låt svalna.

När chokladblandningen svalnat, häll ner i pajskalet och låt stå i kylen i ett par timmar innan servering. Servera gärna med färska hallon och vaniljglass!

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.