Happy friday på er!
Här kommer veckans fredagstips som idag blir ett helt nytt recept här på bloggen. Jag fick syn på den här cheesecaken HÄR för ett tag sedan och har inte kunnat släppa tanken på den sedan dess. Nu passade jag och Viktor härom dagen på att baka den med ett fåtal ändringar i receptet och herregud så god den blev!! Gillar du cheesecake och nutella, då är det här någonting för dig. Det bästa av allt är att det går bussnabbt att fixa ihop den då det är en fryst cheesecake och perfekt att förbereda dagen eller ett par dagar innan. Tänk bara på att den måste vara i frysen minst 6 timmar så du är ute i hyfsat god tid innan den skall serveras.
Den här blir vår efterrätt i helgen och som ni ser har jag redan tjuvsmakat på en bit men den var ju så god!!
Botten:
20 st digistivekex
140 g osaltat smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
500 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
7 st Ferrero Rocher
Topping:
400 g nutella
Ca 40 g hackade hasselnötter
9 st Ferrero Rocher
Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.
Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Skär upp dina Ferrero Rocher i ca 4 bitar styck och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.
Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Värm nutellan på låg värme i en kastrull, var försiktig så du inte låter det gå för lång tid så numellan bränns fast, den ska endast bli lite lösare i sin konsistens. Blanda ner hälften av hasselnötterna (går att utesluta). Låt svalna något innan du häller över den på cheesecaken och brer ut. Dekorera med hackade hasselnötter och hela Ferrero Rocher.
Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.
Klart! Lycka till!! :))
Hej! Ser jättegott ut! Blir detta mer en ”glass” cheesecake som förvaras i frys eller är fyllningen mer mjuk som ostkaka?
Hej! 🙂 Det är en fryst cheesecake så den blir mer åt glasshållet 🙂 Kram
Går den bra att frysa med nutella
Hej! 🙂 Ja det går bra. Kram
Åh gudars så god den låter! Ska definitivt testad, tack för detta ???
Va kul!! 🙂