Hannas Bageri

Ferrero Rocher cheesecake

DSC_7865 DSC_7870 DSC_7884 DSC_7886 DSC_7988 DSC_7998 DSC_8003

Happy friday på er!

Här kommer veckans fredagstips som idag blir ett helt nytt recept här på bloggen. Jag fick syn på den här cheesecaken HÄR för ett tag sedan och har inte kunnat släppa tanken på den sedan dess. Nu passade jag och Viktor härom dagen på att baka den med ett fåtal ändringar i receptet och herregud så god den blev!! Gillar du cheesecake och nutella, då är det här någonting för dig. Det bästa av allt är att det går bussnabbt att fixa ihop den då det är en fryst cheesecake och perfekt att förbereda dagen eller ett par dagar innan. Tänk bara på att den måste vara i frysen minst 6 timmar så du är ute i hyfsat god tid innan den skall serveras.

Den här blir vår efterrätt i helgen och som ni ser har jag redan tjuvsmakat på en bit men den var ju så god!!

Botten:

20 st digistivekex

140 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

500 g philadelphiaost

1,5 dl florsocker

7 st Ferrero Rocher 

Topping:

400 g nutella

Ca 40 g hackade hasselnötter

9 st Ferrero Rocher

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Skär upp dina Ferrero Rocher i ca 4 bitar styck och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Värm nutellan på låg värme i en kastrull, var försiktig så du inte låter det gå för lång tid så numellan bränns fast, den ska endast bli lite lösare i sin konsistens. Blanda ner hälften av hasselnötterna (går att utesluta). Låt svalna något innan du häller över den på cheesecaken och brer ut. Dekorera med hackade hasselnötter och hela Ferrero Rocher.

Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Klart! Lycka till!! :))

DSC_7995

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Hej! Ser jättegott ut! Blir detta mer en ”glass” cheesecake som förvaras i frys eller är fyllningen mer mjuk som ostkaka?