Hannas Bageri

Det jag saknar med att bo i Sverige

12096620_901455646610831_2100380895885516371_n

För några dagar sedan skrev jag om vilka fördelar det är med att bo utomlands så nu tänkte jag berätta lite om vilka nackdelar det har och vad jag saknar med att bo i Sverige. Det jag saknar mest är givetvis saknaden efter alla där hemma. Tycker det kan vara rätt jobbigt i perioder att inte kunna träffa dem spontant en eftermiddag eller bara ta en snabb lunch tillsammans om jag ska ta ett exempel. Jag önskade att vi bodde närmre alla egentligen men samtidigt så trivs jag så bra här så det är lite kluvet. Men som tur är har vi ju massa möjligheter tack vare internet idag! Jag vet inte vad vi hade gjort utan Skype och FaceTime t.ex. Bara det när våra föräldrar var unga var det att skriva brev eller kosta på sig ett dyrt telefonsamtal som gällde om man var utomlands och så är det tack och lov inte idag! Att kunna prata och se varandra underlättar väldigt mycket och nånstans känns det inte som man är ifrån varandra på det sättet då.

Maten vi har i Sverige kan jag sakna till viss del också ibland men man har börjat att bli så van vid att hitta andra alternativ nu så de känns inte lika jobbigt som det gjorde i början (fast min kaviar kan jag inte leva utan).

Ytterligare en sak som jag kan sakna är att ha en fast punkt. Så som vi lever och bor just nu har vi inte riktigt något ställe som är vårt alldeles egna som vi kan inreda och göra till precis så som vi själva vill. Här hyr vi en möblerad lägenhet som är jättefin och jag tycker verkligen om lägenheten men det är svårt att få känslan av att det är ens egna på riktigt då det inte är vi som äger varken lägenheten eller möblerna.

Ja de var lite av vad jag saknar med att bo i Sverige. Nu ska jag börja fixa här hemma för vårt besök ikväll!

Kram, vi hörs snart igen!

❤︎

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.