Hannas Bageri

Nyttiga bars

DSC_7482 Hallå på er!

Hoppas din dag varit bra så här långt! Jag fortsätter grotta ner mig i mitt arbete där deadline börjar närma sig.. Pust men tänkte nu ta en paus och ge dig ett nytt recept. Ni har efterfrågat lite fler nyttiga recept och jag själv har också känt att jag behöver fler nyttiga alternativ till alla andra bakverk jag bakar. Jag som sköter både skola och jobb hemifrån kan lätt bli sötsugen när jag sitter här hemma och då är det perfekt att ta en sådan här bar till mellanmål. Och snacka om att dessa blev goda! De är gjorda på bl a sötmandel som jag rostat lite innan som gör att de får en så god och nötig smak. Dessa tycker jag verkligen ni ska prova om ni vill ha något gott till fikat eller om ni behöver lite extra energi precis efter ett träningspass eller bara som ett mellanmål. Funkar till vilket som! 🙂 (Receptet hittade jag här)

Till ca 8 stora eller 10 små:

25 färska och urkärnade dadlar (ca 300 g)

100 g sötmandel

100 g cashewnötter

2 msk kakao

2 msk smält kokosolja

0,5 tsk vaniljpulver

Rosta mandlarna i en stekpanna. Mixa mandlarna i en matberedare. Tillsätt cashewnötterna och mixa dem lätt. Man vill ha lite större bitar av dessa. Häll över nötterna i en bunke. Mixa ihop dadlar, smält kokosolja, kakao och vaniljpulver för sig till en smet. Häll över nötterna och blanda ihop. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll ner smeten i denna. Tryck ut till ett jämnt lager och låt stå i kylen i någon timme. Ta ut och skär upp till avlånga bars.

DSC_7464

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Christin

    Tack för ett gott recept. Gjorde dessa igår och de blev super goda. Smälte även 90% mörk choklad och bredde på ett tunt lager samt strödde på lite kokosflingor. Kommer göras fler gånger.

  2. Diana

    Precis såna recept som jag älskar. Jag älskar att hitta nya härliga och nyttiga recept på bars, godis, kokosbollar etc. Snabbt och enkelt i den stressiga vardagen vi redan lever i. 😀 Tack du gjorde min dag,