Hannas Bageri

Mini-calzones fyllda med nutella

DSC_3984 DSC_4003 DSC_4010DSC_4036 DSC_4040

Hej på er!

Det är fredag! Härligt och här kommer veckans fredagstips! Supersmarriga mini-calzones fyllda med nutella. Så otroligt goda! Jag gjorde dessa för ett tag sedan och delade då med mig av receptet till er men då fyllde jag dessa även med jordgubbar och inte bara nutella. Ruskigt gott det också men efter att ha provat att enbart fylla dem med nutella och sedan serverat dem med färska jordgubbar vid sidan av istället tyckte jag nästan att det blev snäppet godare måste jag säga. Det går bra att göra vilket som men jag föredrar nog så här i efterhand att ha jordgubbarna vid sidan av!

Det som är så himla bra med den här desserten är att degen inte behöver mer än 25 minuters jästid så man behöver inte stå i köket halva dagen/kvällen för att göra dessa 😉

Till 6 st:

25 g jäst

1,5 dl vatten

0,25 dl olivolja

1 msk socker

0,5 tsk salt

3,5-4 dl vetemjöl + mjöl till utbakning 

Fyllning:

1 burk nutella

Till servering: 

Färska jordgubbar

Vispgrädde

Smula jästen i en bunke och häll fingervarmt vatten över och blanda så jästen löser upp sig. Tillsätt socker, salt och olivolja. Blanda ner lite av mjölet i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp degen i 6 bitar och kavla ut dem lika stora som ett tefat. Lägg ett relativt tjockt lager med nutella i mitten. Vik och kläm ihop kanterna och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

Pudra över lite florsocker och ät dem helst nygräddade med lite lättvispad grädde och färska jordgubbar till?

SÅ GOTT! ? ?

Kram på dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.