Hannas Bageri

Chokladcupcakes med moccafrosting

DSC_3965 DSC_3992 DSC_4000

Här kommer veckans fredagstips! Ett recept på choklad & mocka cupcakes som var ett av de första recepten jag delade med mig av här på bloggen! De var för snart två år sedan när vi bodde i Holland och det är så kul för mig att titta tillbaka i arkivet och minnas tillbaka. Titta på recepten men också bilderna, hur jag har utvecklats. Jag minns att jag tyckte dessa cupcakesen blev så goda och lyckade så jag blir nästan lite sugen på att baka dessa igen. Var ett tag sedan jag gjorde cupcakes nu så det kanske är dags igen!? 🙂 (Receptet på muffinsen kommer från Fikastunder.se).

Det ni behöver för ca 12 st är:

Muffins:

1 dl kakao

2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100 g smör

2 dl strösocker

2 st ägg

Frosting

100 g mjukt smör

500 g florsocker

3 msk kakao

2 msk kallt kaffe (starkt)

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp kakao med mjölken och 1 dl socker och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölkblandningen i smörblandningen. Klicka ner smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Frosting: Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!

Dekorera sedan hur du vill! Jag använde mig av silverkulor och mörk choklad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.