Hannas Bageri

Islatte

imageDSC_5428 DSC_5439

Här kommer ”receptet” på denna läskande islatte! Bland de godaste som finns att sitta o smutta på i solen istället för en kopp varm kaffe. Och speciellt avancerat är det inte heller, går superfort att göra. Däremot fryser jag in vanligt bryggkaffe i iskuber som jag sen använder istället för att bara hälla i vanlig is. Då blir islatten inte lika ”vattnig” efter tag som den annars riskerar att bli med vanliga iskuber tycker jag. Så vill man ha iskuber med kaffe måste man tänka på att förbereda det några timmar innan bara :).

Till 2 koppar:

2 st dubbla espresso shots

4 dl kall mjölk

2 tsk socker

8 kaffe-iskuber

Frys in vanligt bryggkaffe. Blanda sedan ihop alla ingredienser och häll upp i två glas. Alternativt kan man köra alla ingredienser i en mixer också om man vill att kaffe-iskuberna ska blandas ut direkt.

Drick & njut! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.