Hannas Bageri

Hallon & lakrits biskvier

DSC_5089 DSC_5134DSC_5137 DSC_5144Hej på er i sommarvärmen!

Vilken dag, vilket väder! Perfekt tajming nu lagom till kristi himmelfärdshelgen när de flesta har ledigt från sina jobb. För oss blir de inte så mycket ledigt denna helgen däremot, Viktor tränar o har matcher precis som vanligt och jag är inne i mest hektiska period i skolan på hela terminen men om bara några veckor börjar ju vår semester så de känns ändå helt ok 🙂 Imorgon tänkte vi iallafall ta en ledig dag tillsammans och njuta av vädret!

Nu ska ni få ett nytt recept här och för en biskviälskare som mig är dessa himmelriket! Gillar ni biskvier och kombinationen av hallon och lakrits kommer ni älska dessa 🙂 Ett tips! När ni gör smörkrämen och om ni väljer att använda frysta hallon istället för färska, låt dem då tina ordentligt så vätskan rinner av, annars riskerar smörkrämen att bli ”vattnig”.

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Hallonsmörkräm:

250 g rumsvarmt osaltat smör

2 dl hallon 

2,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Topping:

200 g mörk choklad

Ca 1,5 tsk lakritspulver (Här handlar de lite om tycke och smak hur pass mycket lakrits de ska smaka)

Garnering

Lakritspulver

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Skiva ner smöret i en bunke och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig massa. Tillsätt sedan hallonen lite i taget. Använder du frysta, låt dem tina först. Rör sedan om till en jämn smörkräm. Skulle smörkrämen skära sig kan ni använda er av detta knep. Klicka här.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen och över ett vattenbad. Tillsätt lakritspulvret när chokladen smält. Doppa biskvierna i chokladen. Låt dem stelna något och strö sedan över lite lakritspulver.

Förvara dem i kylen! 🙂

Klart!

DSC_5127

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.