Hannas Bageri

Chiapudding & smoothie i ett

DSC_4992 DSC_5001 DSC_5003Hej allihopa!

Usch & fy vad jag var trött imorse. Fick dessutom lyssna på ett ”härligt” borrande från lägenheten nedanför oss där de håller på att renovera strax efter att jag vaknat så de behövdes en ordentlig frukost för mig för att komma igång idag! Som tur var hade jag förberett denna frukost ovan redan igår kväll så jag behövde bara göra smoothien imorse. Jag har som ni vet alltid haft problem att få i mig frukost men sedan jag började göra antingen chiapudding eller smoothies har jag lyckats få i mig de på morgonen utan att bli illamående. Varje morgon startar jag med något utav de men igår kväll kände jag att jag ville prova att göra detta tillsammans istället för var för sig, tänkte att de kan bli lite matigare och de blev de faktiskt. Jättegott att kombinera ihop och kul att variera sig lite. Denna chiapuddingen är smaksatt med jordgubbar och likaså smoothien. Tänk bara på att göra chiapuddingen kvällen innan så den hinner sätta sig! 🙂

Till 1 person:

Chiapudding:

1,5 dl alpros kokosdryck

2,5 msk chiafrön

4 färska jordgubbar

1/2 tsk vaniljsocker

Smoothie:

1 näve färska jordgubbar

1 dl naturell yoghurt

0,5 st banan

1 tsk honung

Mosa de färska jordgubbarna och blanda med vaniljsockret och lägg ner i ett glas. Häll över chiafröna och kokosdrycken och rör om. Ställ in i kylen, Ta ut glaset igen efter 15 minuter och rör om ordentligt. Låt sedan stå i kylen över natten.

Gör sedan smoothien på morgonen dagen efter. Mixa ihop alla ingredienser och häll över chiapuddingen. Toppa med färska jordgubbar och chiafrön.

DSC_5002

Sen är du redo för en lång dag! 😉

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.