Hannas Bageri

Nötchokladrutor

DSC_4868 DSC_4872 DSC_4881

Här har vi resultatet på mina nötchokladrutor! Lite nostalgi som sagt för mig att äta dessa men jag får nog ändå erkänna att de inte slår min farmors men de är inte långt ifrån iallafall. Väldigt goda blev dem och jag frågade faktiskt mig själv innan idag när jag provsmakade dem, varför har jag inte gjort dessa tidigare? De är ju så löjligt enkla att göra och är en perfekt småkaka med en kraftig chokladsmak och en segknaprig konsistens. Och som pricken över i:et rostade hasselnötter till de. Hmm njä dessa får jag se till att göra lite oftare. Perfekt att göra ett gäng o sedan frysa in och plocka fram när man får gäster!

Ca 25 st:

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1,25 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 ägg

0,5 tsk bakpulver

1,5-2 dl hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn) annars 200 grader i vanlig ugn. Blanda smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt kakao och sedan ägget. Blanda mjölet och bakpulvret för sig och häll sedan ner detta i smeten. Rör ihop lite snabbt till en jämn smet.

Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj bakplåtspappret. Bred ut smeten på denna till en storlek på ca 25*35 cm. Smeten kan vara lite svår och ”trög” att bre ut men efter ett tag kommer du få till det. Grovhacka nötterna och strö över smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna någon minut och skär sedan upp i rutor. Låt därefter svalna helt och förvara kakorna i en burk eller i frysen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.