Hannas Bageri

Dulce de leche biskvier

DSC_8480 DSC_8503 DSC_8539 DSC_8573

Hej nya vecka!

Vilken start på denna nya vecka med strålande sol! Man kan ju inte annat än älska denna årstid! Man har så mycket roligt att se fram emot samtidigt som de bara blir varmare och härligare ute. Helt underbart!! 🙂

Idag tänkte jag vi skulle köra en liten favorit i repris här på bloggen med mina dulce de leche biskvier! Är de något recept jag känner lite extra för så är det just de här. Biskvier är som ni vet de bästa jag vet och de blir inte sämre med denna gudomligt goda kola-smörkrämen. Har ni inte provat detta recept är det hög tid att göra de nu! 😉

Många tycker kanske de kan vara lite kladdigt och jobbigt att göra biskvier, jag var en av dem i början innan jag lärde mig hur man kunde undvika detta kladd och dessutom få runda och jämna biskvier. De är inte alls speciellt svårt egentligen och här kommer 2 tips som jag använder mig av:

  • Använd en matsked när ni lägger på smörkrämen och formar denna på bottnarna. På så sätt får ni en rund form på smörkrämen.
  • Tryck ner spetsen av en kniv i bottnarna när ni ska doppa biskvierna i choklad. Ni slipper kladda och använda fingrarna och chokladen lägger sig jämt över smörkrämen.

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Dulche de leche maräng smörkräm:

200 g rumsvarmt smör

2 äggvitor

1,5 dl socker

1,5 tsk pressad citron

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl florsocker

1 burk dulche de leche (karamelliserad mjölk)

Mörk choklad till topping (70 %)

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Vispa med elvisp över ett vattenbad tills marängen når en temperatur på 65 grader (ca 6 minuter tar det). Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängen kallnar. Jag gjorde detta i min köksmaskin då det tar ca 10 minuter. När marängen svalnat, klicka ner lite av smöret åt gången under omrörning. Vispa sedan ner vaniljsocker, florsocker och tillsist dulche de leche. Vispa tills du får en jämn och slät smörkräm.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen över ett vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen.

Förvara dem i kylen!

Kram 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.