Hannas Bageri

Mini pecannötpajer

DSC_21501Hej!

Wihoo fredag! Härligt!! 🙂 De betyder också att det är dags för ett helgtips här på bloggen och idag blir det dessa söta och farligt goda mini pecannötpajer. Alla jag serverat dessa till har älskat dem. Dessutom är de lite kul att servera dem som små minipajer till varje gäst istället för en enda stor paj. Receptet är från matplatsen.net och är egentligen till 1 stor paj men jag gör dem som 4 små pajer istället. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så har du världens godaste dessert! 🙂

Till 4 små pajer/1 stor:

Pajskal:

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

1 krm salt

1/2 msk socker

3 msk vatten

Fyllning:

125 g smör

200 g pecannötter

2 msk vetemjöl

3 dl ljus sirap

1,5 dl socker

1 krm salt

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i 4 små pajformar. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Sänk värmen till 175 grader. Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl och salt och låt de sjuda på låg värme i 3 minuter. Ta bort från plattan och låt svalna. Hacka pecannötterna relativt fint. När man gör till en stor paj brukar jag grovhacka dem men nu när de är till små är det bättre att hacka dem lite mer. Blanda ner nötterna, vaniljsocker och ett lättvispat ägg. Fördela fyllningen i de små pajformarna och sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt dem stå kallt innan servering.

Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker! Mums 🙂

Kram ha en härlig fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.