Hannas Bageri

Salted caramel milkshake

DSC_4733 DSC_4737 DSC_4743 DSC_4751

Hej hej

Vad sägs om att kickstarta denna vecka med ett nytt smaskigt recept? 🙂 Supergoda Salted caramel milkshakes. För mig som älskar både glass och kola är dessa rena drömmen! Jag är så glad att de finns laktosfria alternativ idag också så jag kan dricka dessa utan att få panikont i magen. Och visst ser de lite lyxiga ut när man toppar dem med lite grädde, riven mörk choklad och salt kolasås. Som en liten bakelse i ett glas. Dessa måste ni prova, ni kommer inte ångra er! Tänk bara på att börja med kolasåsen innan ni sätter igång med själva milkshaken 🙂

Kolasås (recept från Roy Fares):

100 g glykos

2 dl strösocker

1,75 dl grädde

50 g smör

1 tsk flingsalt

Milkshake 2 glas:

6 dl vaniljglass

2 dl kall mjölk (3%)

4,5 msk salt kolasås + lite i botten på varje glas

Garnering:

Vispad grädde

Riven mörk choklad

Salt kolasås

Kolasås: Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om mellan varven. Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna.

Milkshake: Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Fyll botten på två glas med salt kolasås och fyll därefter på med milkshaken. Toppa med vispad grädde, riven mörk choklad och salt kolasås. Servera direkt.

Mums 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.