Hannas Bageri

Pavlovatårta

DSC_4648    DSC_4662  DSC_4672 DSC_4678 DSC_4685 DSC_4700Hej bloggvänner!

Nu är jag hemma i Köpenhamn igen och väntar jag ivrigt på att Viktor ska komma hem från träning. Jag åkte nämligen aldrig över till Köpenhamn igår utan stannade i Malmö när vi kom fram då jag hade en ansiktsbehandling inbokad imorse i just Malmö så de kändes lite onödigt att åka till Köpenhamn och sen tillbaka igen. Då blev de så här istället plus att jag hann träffa min bror då också! 🙂

Nu ska ni få receptet på min Pavlovatårta som jag aldrig hann ge er igår. En tårta som inte är lika ”krånglig” att göra som en klassisk tårta med olika fyllningar utan allt som behövs är att göra en maräng, lemoncurd och vispa grädde. Smidigt plus att de blir så fasligt gott! Detta kommer jag göra många gånger i sommar när man får besök. Receptet på marängbotten har jag tagit från ingen mindre än Per Morberg!

Marängbotten:

4 äggvitor

2 dl socker

1 tsk ättika

1 msk maizena

Lemoncurd:

3 citroner

2 dl socker

2 ägg

1 äggula

75 g smör

1 msk maizena

Topping:

4 dl Vispgrädde

3 passionsfrukter

Physalis

Marängbotten: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör ner sockret lite i taget under vispande. Vispa tills det blir en glansig maräng och som går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizena och ättika, rör om väl. Rita upp en cirkel på ett smörat och mjölat bakplåtspapper. Spritsa ut marängen utefter cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 1 h och 15 min. Stäng av värmen från ugnen och låt bottnen stå kvar i eftervärmen minst ett par timmar.

LemoncurdFinriv citronskalet från alla 3 citroner och koka upp det tillsammans med saften från 2 av citronerna, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den 3e och sista citronen. Tillsätt detta i citronvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt dessa i citronvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll upp i en burk och låt svalna!

Montering: Bred på ett lager med lemoncurd på marängbotten. Lägg därefter på ett tjockt lager med vispgrädde. Häll över passionsfrukt och garnera med physalis.

DSC_4664

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.