Hannas Bageri

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

DSC_2529

Hej!

Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta! Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner. Dock tror jag mer på Oscars låt i Eurovision så jag håller något mer på honom. Vi får se, kommer bli spännande i vilket fall! 🙂 Något gott till mello-finalen måste man ju självklart ha och då kanske denna vita chokladkladdkaka med citrongrädde kan vara något. Detta är så gott att ni anar inte. Citrongrädden gör otroligt mycket just för att kladdkakan är väldigt söt med den vita chokladen i så den bryter av de söta väldigt bra. Tillsammans är detta en toppenbra dessert! 🙂

Kladdkaka:

200 g vit choklad

150 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl socker

3 ägg

1 krm salt

Kokos

Florsocker

Citrongrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk creme fraiche

1 msk citronskal

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna. Häll ner smeten i en smord och bröad form, 22 cm (använd gärna kokos istället för ströbröd). Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, lite beroende på hur pass kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Citrongrädde: Vispa grädden relativt hårt. Häll ner creme fraichen, de rivna citronskalet och sockret. Blanda och servera sedan med kladdkakan.

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.