Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Publicerad,

DSC_2529

Hej!

Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta! Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner. Dock tror jag mer på Oscars låt i Eurovision så jag håller något mer på honom. Vi får se, kommer bli spännande i vilket fall! 🙂 Något gott till mello-finalen måste man ju självklart ha och då kanske denna vita chokladkladdkaka med citrongrädde kan vara något. Detta är så gott att ni anar inte. Citrongrädden gör otroligt mycket just för att kladdkakan är väldigt söt med den vita chokladen i så den bryter av de söta väldigt bra. Tillsammans är detta en toppenbra dessert! 🙂

Kladdkaka:

200 g vit choklad

150 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 dl socker

3 ägg

1 krm salt

Kokos

Florsocker

Citrongrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk creme fraiche

1 msk citronskal

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna. Häll ner smeten i en smord och bröad form, 22 cm (använd gärna kokos istället för ströbröd). Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, lite beroende på hur pass kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Citrongrädde: Vispa grädden relativt hårt. Häll ner creme fraichen, de rivna citronskalet och sockret. Blanda och servera sedan med kladdkakan.

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *