Hannas Bageri

Lemoncurd

IMG_0130 IMG_0135

God förmiddag vänner,

Har börjat denna söndag på ett lugnt och skönt sätt. Ligger i soffan, dricker varm choklad och tittar på Vasaloppet precis som varje år. Är lite utav en tradition i min familj så de har blivit att jag också fortsatt med de 🙂 Halsen känns redan mycket bättre, är lite snuvig men inget värre än så tack och lov. Redan igår kändes halsen mycket bättre så vi kunde ta oss ut och äta på vår nya favorit hamburgerrestaurang. Deras sötpotatis pommes kan jag fortfarande drömma om, farligt goda!

Idag ska jag koka mig lite lemoncurd som är så himla gott och bra att ha till allt möjligt nu i påsktider. Förutom att ha det på mackan är de så gott att ha i småkakor, bakelser, tårtor, pajer och även glass. Eller varför inte ge bort en burk i present? Finns så mycket att göra med denna goda marmelad och den här man gör själv blir så god så de nästan är svårt att låta bli att äta den bara som den är. Lemoncurden man kan köpa i matbutiker tycker jag inte alls smakar så gott, lite för söt i min smak. Jag vill gärna ha en sötsyrlig lemoncurd med en ordentlig citronsmak och de här receptet ger precis den smak jag är ute efter. Dock är det ganska individuellt hur pass söt/syrlig man vill ha den så var noga med att smaka av under tiden så ni också får den exakt så som ni vill ha den 🙂

Här kommer receptet:

3 citroner

2 dl socker

2 ägg

1 äggula

75 g smör

1 msk maizena

Finriv citronskalet från alla 3 citroner och koka upp det tillsammans med saften från 2 av citronerna, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den 3e och sista citronen. Tillsätt detta i citronvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt dessa i citronvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll upp i en burk och låt svalna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hannasbageri

      Kan vara att krämen börjat koka efter att du hällt ner äggen? Den ska bara sjuda för annars är det risk att just äggen klumpar sig när det blir för varmt =/