Hannas Bageri

Hur jag planerar min tid som distansstudent

IMG_0218

Hej på er!

Här kommer inlägg som egentligen inte har med bakning att göra men jag fick för några dagar sedan en fråga om hur jag planerar min tid och om jag kunde ge mina bästa tips för att få en vardag att fungera som distansstudent och självklart kan jag göra de! Jag har sedan 1 år tillbaka kombinerat bloggen med ekonomistudier på distans men de är först de senaste halvåret som bloggen blivit ett jobb och då har jag verkligen fått träna på att vara disciplinerad.

När man är distansstundent som jag är innebär de mycket frihet men samtidigt också extremt mycket planering och disciplin. Jag skulle i praktiken kunna strunta i att plugga och göra allt sista veckan innan en tenta eller arbete men de skulle aldrig fungera. Jag skulle aldrig lära mig de jag läser långsiktigt och inte heller hinna göra allt som måste göras på bara en vecka. Mitt knep är att alltid när jag startar med en ny kurs, gå genom studieguiden där allt som ska läsas, föreläsningar, arbeten och tentamens står, och därefter lägga upp ett eget schema med vad som ska göras dag för dag. På så sätt får jag en bra överblick om vad som gäller vecka för vecka. När jag är klar med vad jag ska för dagen bockar jag alltid av så jag vet vad jag har gjort och vad jag har kvar att göra. Skulle jag exempelvis bli sjuk eller behöva göra något annat en dag så jag missar att läsa något kapitel eller föreläsning som är inplanerat, ser jag då vad jag ligger efter med och kan på så sätt reparera det en annan dag när de passar bättre.

Samtidigt ska man vara medveten om att vara distansstudent kräver ganska mycket av en för att kunna lyckas. Man kan inte räkna med att få hjälp samma dag som man sitter med en fråga utan de kan ta upp emot en vecka ibland innan man får svar vilket kan vara frustrerande ibland när man verkligen behöver hjälp. Är man dock bara medveten om detta och förberedd på att lägga ner mycket självständigt arbete så är det överhuvudtaget inga problem! Jag själv är så innerligt tacksam över att det är möjligt att jag kan läsa på de här sättet, de har gjort att jag kunnat flytta med Viktor utomlands och att jag kan lägga ner så mycket tid på min bakning och bloggen som jag vill. Jag styr över mina egna tider och det är guld värt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.