Hannas Bageri

Pannkakstårta

DSC_6754-1024x753 DSC_6781-1024x683Hej!

Hoppas allt är bra med dig och att du sluppit undan vinterkräksjukan hittills. Jag mår jättebra och har inte åkt på de ännu men jag har varit lite rädd de senaste dagarna då många i våra familjer åkte på de samtidigt som vi varit hemma o hälsade på i helgen. Än så länge har ingen av oss känt något så jag hoppas verkligen vi slipper undan. Kan vara bland de värsta jag vet!

Här hemma håller jag just nu på att förbereda lite inför imorgon då en viss person här hemma fyller år. Förra året gjorde jag denna pannkakstårta till honom till frukost och jag har en idé om vad de blir imorgon. Vad kan jag nog inte berätta än, finns en risk att Viktor läser de här men ja tror han kommer gilla de minst lika mycket som denna pannkakstårta. Pannkakstårtan ovan fyllde jag med nutella, vispgrädde, jordgubbssylt och sirap. Toppade den sedan med färska blåbär, hallon och björnbär, vispgrädde och chokladsås. Inte de nyttigaste kanske till en elitidrottare men som jag sa förra året också, man fyller ju bara år en gång om året o är de någon gång man ska få unna sig något sånt här är det väl på sin födelsedag tänker jag. Dessutom är de ju sååå gott! 🙂

Jag gillar mina pannkakor lite tunnare och krispigare och tycker de här receptet är de allra bästa för att få just de.

Till ca 15 st:

3 ägg

8 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

25 g smält smör

Smör till stekning

Vispa ägg och mjölk ordentligt. Häll ner lite av mjölet i taget och rör om under tiden för att undvika klumpar. Smält smöret och häll ner detta i smeten. Tillsätt vaniljsocker och salt och rör om. Grädda pannkakorna på medelvärme.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.