Hej på er ♥
Den här veckan tänkte jag vi startar på bästa möjliga sätt med ett recept på min variant av semla. Jag äääälskar semlor och är så glad att semmelsäsongen snart äntligen är här! För mig börjar inte den riktiga semmelsäsongen förrän i februari och jag tycker de känns lika konstigt varje år när man ser dem i skyltfönstret hos många bagerier redan innan jul!? Är inte de liiite tidigt? Nä för mig är det februari månad som jag förknippar och äter semlor och inte tidigare 😉
De senaste året har de ju gjorts massor med olika varianter på den klassiska semlan. Jag har sett allt ifrån semmelwraps till semmelwhoopies och den variant jag gjorde förra året var semmelmuffins som blev en riktig favorit hos er. De är faktiskt ett perfekt alternativ till en vanlig semla om man inte har tid till att stå och göra vanliga vetebullar. Dessa är hur smarriga som helst och ska jag vara helt ärlig är de denna formen av semla jag kommer bjuda på till vänner och familj i år. Blir lagom storlek på dem också 🙂
Till 12 st:
Muffins:
2 ägg
2 dl socker
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
Mandelmassa:
250 g sötmandel
2 dl socker
Garnering:
5 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Florsocker
Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumman. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken. Rör om och häll ner smeten till 2/3 i en smörad muffinsform. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mandelmassa: Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet. Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver. Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.
Vispa grädden och vaniljsockret. Skär av toppen på muffinsen, gröp ur lite av muffinsen och blanda ihop med mandelmassan. Lägg ner en klick av blandningen,. spritsa över vispgrädden och lägg på locket och sikta till sist över lite florsocker ♥
Sitter och väntar på middagen och hungrar nu ihjäl. Dom ser sååååå goda ut och jag gillar inte ens semlor!! <3
De tar ja som ett mycket gott betyg då! 😀 Kram till dig <3
Tack! Detta måste jag testa Roligt ideé och suveränt till barnen fyller 2 om två veckor!
Va kul att du gillar dem! Då passar de ju perfekt att göra dem när Agnes & Alfred fyller år 🙂 Kram