Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Annons

Är det bara hemma hos mig?

Har lite smått som behöver köpas nytt här hemma. Och med två små huliganer blir det lite mer på listan. 

Tidigare i veckan gick vardagsrumsbordet sönder. ( det va ngn som hoppade på det) 

– Jag har nyligen köpt nya stolar. Ganska dyra. Där Alfred direkt högt en gaffel genom skinnet i ”sittdynan ”. 

Idag hörde jag Alfred ropa från köket ”men Agnes vad gör du” – hon har lyckats få tag i en penna & målat rosa i köket. På väggen, på stolarna & bordet. Riktigt fint. Och justja hela henne också.Som tur va gick det bort med lite skurpulver. På henne gick det inte bort lika bra.Självklart vet ja att sånt händer. Och att hon bara tyckte det va så fint med rosa

Men mina barn känns lite som experter på att ha sönder saker? Även leksaker, som flyger in i väggen. Listan kan göras lång. 

Vad har era barn haft sönder? Eller är det mina barn som verkligen är huliganer? 

Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...
Annons

Dela på barnen

När man delar på barnen blir dom som förbytta. Det är lugn & ro. Inget tjafs. Det känns knappt som jag har något barn hemma. 

Man är van med två virvelvindar, men när man delar på dom så har man ett litet lamm som sitter & leker för sig själv. Sover hela natten & myser gärna länge på morgonen. 

Tror nog att det är ganska viktigt att dela på tvillingar ibland, även syskon i olika åldrar. Så man får egentid med dom. Och så att dom får sakna varandra. 

Agnes & Alfred verkar må bra av det. Att vara ifrån varandra lite. Dom njuter av tiden själv, men saknar varandra efter ett tag och då är det så roligt att ses.

Det behöver inte vara en hel natt. Men en timme med ett av barnen för att lägga all fokus på denne.

Alfred är helt lyrisk över att kunna sitta i mitt knä utan att någon försöker knuffa bort honom. Jag får många pussar & han får bestämma helt själv vad som ska vara på tvn. 

Det är nog lätt att man glömmer sånt. Att ta iväg dom en & en. I alla fall jag som är ensam, har tvillingar. Är lätt att det är dom två jämt. 

Vad har ni för åsikter om detta? Kommentera gärna! 

Kommentera (6)

Kommentera

 1. Therese

  Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer.

 2. TiinaK

  Jag har speudotwins… och dom var två i ett på dagis men sen delade vi på dem i nollan så dom får egna personligheter egna vänner liksom.. det viktigt att dela på twins

 3. Jennifer

  Jag gör likadant med våra tvillingar. Ibland behöver dom egentid och som du säger, från två virvelvindar till hur lugna som helst. Ibland tar jag med en av dom till affären, biblioteket, lekplatsen eller var som. Men jag tror bara det är bra för alla att dom får lite egentid ibland. Så härligt och se med sen när dom träffar varandra hur glada dom blir 😊

  1. Therese Andersson

   Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer hem

  2. Therese Andersson

   Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer hem

Se fler...
Annons

Fleecekläder på

Brr! För första gången frös jag riktigt idag. Riktigt ruskigt när vi cyklade hem nu på kvällen. 

Vi har haft en mysdag. Barnen lugnade ner sig på eftermiddagen efter vi hade tittat på film. 

Vi klädde på oss, lekte ute i sandlådan & åt glass på trappen.Det slutade regna och blev hyfsat fint väder. Så det blev perfekt att göra av med lite energi ute. Vi tog oss en cykeltur förbi hem till mormor & morfar också. 

Där blev denna dam kvar för natten. Nya fleece-kläder på idag också, som fick vara rena i några sekunder. Glass, blött & sandlådan satte sina spår. Men barn ska vara skitiga! 

Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...
Annons

S = snygg + sodastream 

En detalj som kommer till användning här hemma är Sodastream som står i köket nu. Eller har gjort hela sommaren! Vi hade en sodastream när jag va liten hemma och tyckte att den va perfekt.

Den va ju inte lika mycket inredningsdetalj som jag tycker att denna är.Barnen älskar det, antingen att blanda med smakerna som finns. Eller bara få lite bubblor i vattnet. 

Jag föredrar citronvatten med lite bubblor i och barnen gillar apelsin.En kul grej, att kunna lyxa till det lite och att barnen tycker det är så roligt.

Tror just denna heter sodastream play som jag har och den finns i massor av färgglada färger. Själv valde jag en svart som skulle passa in i mitt kök.

Till lunchen idag gjorde vi citronvatten. Alfred blir helt lyrisk när han får hjälpa till att trycka! 

Den får 10/10 av oss. Snygg och den kommer till användning 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Kaos-natt

Det är ju i valet & kvalet om barnen ska få sova någon middag alls längre. Hemma sover dom inte sova om dom inte är sjuka, men på förskolan behöver dom en stund. 

Igår blev en sån dag. Vi va ute hela eftermiddagen/kvällen efter förskolan. Vi lekte lekte röjde och sprang. Helt slut allihopa. 

Men om barnen kunde somna? Nej. Vid 23.30 va dom fortfarande vaken & inte hade en tanke på att sova. 00.00 hade dom äntligen somnat men efter en liten stund så vaknade Agnes & va hysterisk. Och det går inte att få henne sluta skrika. 

Jag bär med henne till min säng där hon somnar & vaknar ledsen med mellanrum. Alfred vaknar från rummet brevid och är grinig. Han ska äta något, dricka något och är ledsen. Medan jag försöker få han att somna om så vaknar Agnes galen i min säng för hon är ensam. 

Alfred vägrar följa med in till min säng så det är vara att välja vilken av dom som ska skrika. 

Detta till & från till klockan 05.00 då vi däckar av totalt. Missade tiden vi skulle lämna på förskolan så nu är vi hemma allihopa. Mamman trött & barnen griniga. 

Längtar att få sova middag, haha men då börjar den onda cirkeln bara om igen? Så idag får vi hålla oss vakna. 

Gäsp

Kommentera (2)

Kommentera

 1. Terese

  Låter mindre trevligt 🙁 ville bara säga att de som Agnes gjorde låter som nattskräck kommer inte varje natt men ibland. Å då är dom så där otröstliga min dotter har haft det. Säger inte att de är de bara att de låter som det

Se fler...