Hannas Bageri

Chokladtryffel i polkakross

DSC_3731 DSC_3735 DSC_3736 DSC_3738 DSC_3744 DSC_3745

Hej!

Nu är vi tillbaka i Köpenhamn igen i några dagar innan vi ska över till Malmö för att fira nyår. Fram tills dess ska jag ägna några dagar till att få undan lite jobb och plugg som jag ligger lite efter med nu när jag tog ledigt över julen. Vet ni vad, Jag som hade önskat snö till julafton fick ingen snö men lagom till när vi åkte hem från stugan igår började det snöa på kvällen sen. Hur typiskt är inte de!? Får hoppas det är lite snö nästa gång jag åker upp dit där istället annars blir jag lite besviken.

Tänk nu är det bara några få dagar kvar av 2015 och då tänkte jag passa på att tipsa er om lite desserter och annat gott ni skulle kunna göra till nyår!

Ett hett tips är dessa chokladtryfflar i polkakross som jag gjorde till julafton men som passar minst lika bra att bjuda på till nyår! Dessa är så makalöst goda och kombinationen är klockren. Egentligen är det är inte mer avancerat än en klassisk len chokladtryffel som jag istället för att ha rullat i kakao, rullat i krossade polkagrisar men bara den lilla tvisten gjorde det till en helt ny smakupplevelse!

Till ca 15 st:

250 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

1,5 msk honung

1 nypa salt

1 tsk vaniljsocker

1 klick smör

2 dl polkagrisar

Värm grädden, salt, honung och smör i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills tryffeln får en jämn och slät konsistens. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen i minst 3 h.

Krossa 2 dl polkagrisar. Ta ut tryffeln när den stelnat och rulla i polkagriskrosset.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.