Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Chokladtryffel i polkakross

Publicerad,

DSC_3731 DSC_3735 DSC_3736 DSC_3738 DSC_3744 DSC_3745

Hej!

Nu är vi tillbaka i Köpenhamn igen i några dagar innan vi ska över till Malmö för att fira nyår. Fram tills dess ska jag ägna några dagar till att få undan lite jobb och plugg som jag ligger lite efter med nu när jag tog ledigt över julen. Vet ni vad, Jag som hade önskat snö till julafton fick ingen snö men lagom till när vi åkte hem från stugan igår började det snöa på kvällen sen. Hur typiskt är inte de!? Får hoppas det är lite snö nästa gång jag åker upp dit där istället annars blir jag lite besviken.

Tänk nu är det bara några få dagar kvar av 2015 och då tänkte jag passa på att tipsa er om lite desserter och annat gott ni skulle kunna göra till nyår!

Ett hett tips är dessa chokladtryfflar i polkakross som jag gjorde till julafton men som passar minst lika bra att bjuda på till nyår! Dessa är så makalöst goda och kombinationen är klockren. Egentligen är det är inte mer avancerat än en klassisk len chokladtryffel som jag istället för att ha rullat i kakao, rullat i krossade polkagrisar men bara den lilla tvisten gjorde det till en helt ny smakupplevelse!

Till ca 15 st:

250 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

1,5 msk honung

1 nypa salt

1 tsk vaniljsocker

1 klick smör

2 dl polkagrisar

Värm grädden, salt, honung och smör i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills tryffeln får en jämn och slät konsistens. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen i minst 3 h.

Krossa 2 dl polkagrisar. Ta ut tryffeln när den stelnat och rulla i polkagriskrosset.

1 Kommentar

  1. WOW de ser och låter helt ljuvliga!! Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *