Hannas Bageri

Knäck

DSC_3701 DSC_3710

Julgodis nummer 2 blir knäck! Knäck är nog det mest självklara godiset för mig att göra varje jul. Min farmor gjorde alltid en burk med knäck till oss varje jul så det är verkligen barndomsminnen för mig att göra detta underbara julgodis! Och visst är det så himla gott? Svårt att bara ta en bit 😉

Till ca 40 st

2 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

1 dl skållad och hackad sötmandel

1 msk smör

1 nypa salt

Ställ ut knäckformar på en plåt. Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka tills knäcken når en temperatur på 125 grader. Tar ca 20-30 minuter. Skålla och hacka mandeln under tiden och tillsätt denna när knäcken har en temperatur på 125 grader. Fördela smeten i formarna med två teskedar. Tänk på att du måste vara ganska snabb med att fördela då smeten stelnar ganska snabbt. Låt stelna och förvara knäcken i en burk med bakplåtspapper mellan i ett svalt utrymme.

Nu önskar jag er en riktigt mysig kväll!

Stor kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.