Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Knäck

Publicerad,

DSC_3701 DSC_3710

Julgodis nummer 2 blir knäck! Knäck är nog det mest självklara godiset för mig att göra varje jul. Min farmor gjorde alltid en burk med knäck till oss varje jul så det är verkligen barndomsminnen för mig att göra detta underbara julgodis! Och visst är det så himla gott? Svårt att bara ta en bit 😉

Till ca 40 st

2 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

1 dl skållad och hackad sötmandel

1 msk smör

1 nypa salt

Ställ ut knäckformar på en plåt. Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka tills knäcken når en temperatur på 125 grader. Tar ca 20-30 minuter. Skålla och hacka mandeln under tiden och tillsätt denna när knäcken har en temperatur på 125 grader. Fördela smeten i formarna med två teskedar. Tänk på att du måste vara ganska snabb med att fördela då smeten stelnar ganska snabbt. Låt stelna och förvara knäcken i en burk med bakplåtspapper mellan i ett svalt utrymme.

Nu önskar jag er en riktigt mysig kväll!

Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *