Hannas Bageri

Snöbollar

DSC_3655 DSC_3652 DSC_3650 DSC_3648

Hej på dig!

Dags för ännu mer julgodis och här kommer ett recept på snöbollar som jag gjorde tidigare idag. Jag tycker vit choklad är gott med kan bli lite sött om man äter för mycket av det men dessa balanseras upp så bra av citronsaften man har i. För att göra dessa behövs endast 3 ingredienser också, superbra ju! Tänk bara på att vara försiktig när du smälter den vita chokladen för den är väldigt känslig för hög värme. Smält på låg värme annars riskerar du att den skär sig och de vill vi ju inte! 😉

Till ca 15 st:

200 g vit choklad

1,5 msk citronsaft

1,5 dl kokos

0,5-1 dl kokos till att rulla bollarna i

Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme. Tillsätt kokosflingorna. Häll ner citronsaften lite i taget. Ställ åt sidan och börja forma till bollar när smeten börjat stelna lite. Rulla bollarna i kokos och låt stelna i kylen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.