Hannas Bageri

Saffransbiskvier

DSC_5577 DSC_5599 DSC_5627 DSC_5645 DSC_5649 DSC_5652 DSC_5670 DSC_5678

Hej på dig,

Här hemma håller vi på att packa och fixa inför resan på torsdag och ikväll kommer min familj över på lite mat 🙂 Kan fortfarande inte riktigt förstå att vi har så nära till vänner och familj efter att ha bott utomlands så länge. För dem tar det inte mer än en knapp timme att köra från Malmö till oss här i Köpenhamn vilket känns jättenära för oss med tanke på tidigare avstånd. Tror Viktor ska göra en Minestronesoppa till oss ikväll och de är ju så gott, mums!

Dags för ett ”nytt” julrecept och här kommer receptet på mina juliga saffransbiskvier som jag gjorde för första gången förra året. Smörkrämen blev fantastiskt god med saffranssmaken och jag kan inte bestämma mig riktigt för om det blev godast med mörk choklad eller vit choklad, en smaksak skulle jag säga. Ett extra plus att de blir så fina med den gula färgen. Blir en liten överraskning nästan när man tar första tuggan och sånt är alltid uppskattat! 🙂

Något som är så roligt med att ha en blogg är att kunna titta tillbaka i arkivet och för min del som har en bakblogg är det kul att jämföra bildkvalité och utveckling av bakverk. Just dessa saffransbiskvierna är verkligen ett bevis på de. Under detta året har jag tränat på tekniken med biskvier för att få dem jämna och fina och här ser ni ganska tydligt att jag gjorde dessa innan jag visste exakt hur jag skulle göra. Jag kommer ihåg att det blev mycket kladd och att jag tyckte inte alls att dem blev fina. Idag har jag blivit lite bättre på att göra dem jämnare iallafall och det är de som är så kul att kunna se på bild att man utvecklas! Men jag lovar er att dem smakade fantastiskt trots utseendet 😉

Ca 15 st:

Botten

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Smörkräm

100 g smör

1,5 dl florsocker

2 äggulor

1 paket saffran (0,5 g)

Garnering

150 g vit choklad

150 g mörk choklad

Guld sockerpärlor

Sätt ugnen på 200 grader. Finriv mandelmassan, häll i äggvitan och sockret och rör om till en jämn smet. Forma ut till platta kakor, ca  5 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter eller tills de får färg.

Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen tills du får en slät och jämn smörkräm. När bottnarna svalnat, ta bort dem från plåten och vänd dem upp och ner. Fördela smörkrämen på bottnarna och ställ in i kylen ett litet tag tills de har stelnat.

Smält den vita chokladen för sig och den mörka chokladen för sig över ett vattenbad och doppa sedan biskvierna i chokladen. Strö över lite sockerkulor i guld och ställ tillbaka biskvierna i kylen och låt stelna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.