Hannas Bageri

Mjölkchoklad fudge med salta jordnötter

DSC_5160DSC_5164 DSC_5179  DSC_5190 DSC_5201 DSC_5210 DSC_5223

Hej på dig!

Nu sitter vi tåget på väg hem från Stockholm igen. Hann med en lunch med tjejerna på Loppi innan vi var tvungna att ta oss till Centralen så nu har jag fått se hur dem har de på kontoret också! 🙂 Quizen igår var jätterolig och vem tror ni vann av kusinerna och ”bihanget” som vi kallade dem? Kusinerna såklart! 😉

Nu är det också dags för ett nytt julgodis recept tycker jag! Den här gången blir det en mjölkchoklad fudge med salta jordnötter som ni kanske kommer ihåg från förra året? Då blev detta julgodis recept de jag fick mest mail från er läsare om hur gott ni tyckte de var och de är så himla kul att få höra! Jag blir lika glad varje gång jag får höra från er vad ni tycker så fortsätt med de! 🙂 De goda här är just att den söta fudgen bryts av med de salta jordnötterna och blir en underbart god kombo. Och visst är fudge något som borde finnas med på julbordet eller vad säger ni?

Detta behöver du:

150 g mjölkchoklad

50 g smör

1 msk honung

1 dl ljus sirap

3 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl salta jordnötter

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills blandningen får en temperatur på 120 grader (tar ca 20 min) och rör om då och då. Krossa jordnötterna under tiden det håller på att koka. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och honungen. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp i 2 minuter. Bryt chokladen och häll ner den i blandningen och rör om tills du får en jämn smet. tillsätt de krossade jordnötterna och rör om om. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper och låt svalna i kylen. Skär upp i bitar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.