Hannas Bageri

Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting

    DSC_3636 DSC_3637 DSC_3639 DSC_3641 DSC_3643

God eftermiddag!

Herregud vilken storm som drog in igår kväll. Hoppas ni har klarat er bra trots ovädret! Vi somnade till att fönstren skakade och det bara dånade utanför. Jag själv kom hem från julbaket lagom till när stormen blev som värst och bara den lilla biten från bilen in till huset var riktigt obehaglig. Kändes som jag for som en vante och kom knappt framåt emellanåt men fick skynda mig allt jag kunde in så inga grenar eller annat skulle flyga in i mig.

Idag är det lite bättre men fortfarande väldigt blåsigt så jag tror jag håller mig inomhus idag! Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske 😉 ) äta den sista biten av den mjuka pepparkakan från gårdagens adventsfika. Igår lyckades jag verkligen få till den godaste mjuka pepparkakan jag någon sin gjort, om jag får säga de själv. Så saftig och smakrik! Det som gjorde just denna kakan så himla saftig var just för att jag hade i lingonsylt (som var gjord på lingon som jag plockade för några månader sedan dessutom). Blev en enorm skillnad smakmässigt också att ha i det. Sen gjorde inte den goda creamcheese frostingen kakan sämre heller, så gott tillsammans!! Detta receptet kommer definitivt följa med mig många jular framöver! 🙂

Mjuk pepparkaka

75 g rumsvarmt smör

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl lingonsylt

3,5 dl vetemjöl

2 tsk mald ingefära

2 tsk kanel

1 tsk malda nejlikor

1 tsk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

1,5 dl gräddfil

Creamcheese frosting:

100 philadelphiaost

2 dl florsocker

25 g smör

1 tsk vaniljsocker

Garnering:

Lingon

Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i det smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Smöra en avlång form eller en rund form (20 cm) och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.