Hannas Bageri

Gräddbullar

DSC_2849DSC_2852DSC_2874 DSC_2881 DSC_2899 DSC_2902DSC_2913

Idag ska ni få receptet på dessa ljuvliga gräddbullar som jag fått inspiration till från Roy Fares! Jag har haft lite fördomar om gräddbullar att de skulle vara alldeles för tidskrävande och avancerade att göra men tänk va fel jag hade. Detta var bland de roligaste jag någonsin bakat och man kan experimentera hur man vill när det kommer till att dekorera. Jag körde på en klassisk enkel variant nu när det var min första gång 😉 Smaken och konsistensen blev helt perfekt, tusen gånger godare än de man köper så nu har jag köpt min sista gräddbulle på ICA skulle jag tro 🙂

Botten:

1 paket mariekex 

Maräng:

1,5 gelatinblad

0,75 dl vatten

0,5 dl glykos

4 äggvitor

2 dl strösocker

Garnering:

400 g mörk choklad 70 %

1,5 msk rapsolja

Ev strössel eller kokos

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka glykos, strösocker och vatten i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum under tiden. När sockerblandningen nått sin temperatur, häll ner detta i marängen med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet med elvispen. Fortsätt vispa tills marängen känns fast och ljummen. Ta upp gelatinbladen, pressa ut vattnet och smält försiktigt gelatinbladen i en skål i micron. Blanda i lite maräng och rör om. Vänd sedan tillbaka detta i marängen och vispa runt så gelatinet fördelar sig ordentligt.

Ta fram mariekexen och spritsa ut marängen över dessa. Stoppa in i frysen i minimum 2 timmar.

När de stått tillräckligt länge i frysen, smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med rapsoljan. Doppa varje gräddbulle och strö eventuellt över lite kokos eller strössel. Låt svalna i kylen.

TIPS! Använd en väldigt djup tallrik så ni kan doppa gräddbullarna rätt ner istället för att behöva rulla runt dem i chokladen, de blir betydligt kladdigare och svårare att få ett jämt chokladöverdrag.

Lycka till!

Kram 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.