Hannas Bageri

Hastbullar med kanelfyllning

DSC_2746 DSC_2749 DSC_2750 DSC_2755 DSC_2760 DSC_2765

Hej allihopa!

Onsdag idag och ni ska få ett nytt smaskigt recept tänkte jag! Supergoda hastbullar med kanelfyllning som man slänger ihop på ett kick. Man kan säga att detta är en blandning mellan muffins och kanelbullar och konsistensen blir liknande scones. Därför är de allra godast att äta nygräddade och håller sig inte riktigt lika länge som vanliga kanelbullar men oj så goda de är när de är rykande färska. Helt perfekta att göra om man blir sugen på kanelbullar men inte har tiden till att stå och baka i flera timmar 🙂

Till ca 10-12 st:

3,75 dl vetemjöl

75 g smör

0,75 dl socker

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

1 tsk kardemumma

Fyllning:

50 g smör

2 msk socker

2 tsk kanel

Garnering:

Uppvispat ägg

pärlsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Skiva ner smöret och blanda till en grynig massa. Häll ner mjölken och blanda snabbt ihop till en smet. Fördela smeten i muffinsformar.

Blanda ihop smör, socker och kanel till en jämn fyllning. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner fyllningen där. Nyp ihop så smeten täcker fyllningen. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills bullarna fått fin färg. Servera gärna direkt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.