Hannas Bageri

Blåbärsmazariner

DSC_1643 DSC_1657 DSC_1661DSC_1669DSC_1673 DSC_1675DSC_1686 DSC_1687

Jag minns när jag var liten och inte alls tyckte om mazariner. Jag tyckte de var smaklösa och tråkiga och förstod inte alls grejen med dessa bakverk men tänk vad man kan ändra sig, idag älskar jag dem! Man kan göra så mycket med dessa bakverk i både utseende och smak och denna gång smaksatte jag med blåbär! Min mamma som egentligen inte tycker om mazariner fick ta tillbaka de efter att hon provsmakade dessa. Somriga, vackra och väldigt goda blev dem!

Till ca 25 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 dl blåbär

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk vatten

Garnering:

Blåbär

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och vänd tillsist ner blåbären och rör om. Ta ut formarna ur kylen och fyll till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och vattnet till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på några blåbär. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.