Hannas Bageri

Klassiska frasiga våfflor

DSC_1639

Vilken slappdag detta har varit! Vi var på examensfest igårkväll så jag har varit lite seg hela förmiddagen. Vi startade denna söndag med en god brunch tillsammans med Viktors föräldrar, farmor och lillasyster med sambo och jag stod för våfflorna. Jag har alltid lite vaniljsocker i min smet för jag tycker det ger så god smak på våfflorna och för inte tala om vaniljdoften som sprider sig när man gräddar våfflorna..!!

Receptet på denna våffelsmet är jättebra. De fastnar inte i våffeljärnet, får jättegod smak och blir sådär härligt krispiga och frasiga!

Till ca 20 st:

8 dl vetemjöl

8 dl mjölk (1,5 %)

1 dl vispgrädde

300 g smör

4 ägg

0,5 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjölet, vaniljsocker, bakpulver och salt noga. Häll ner mjölk och vispgrädde lite i taget. Vänd därefter ner smöret under omrörning (spara lite till att pensla järnet med när du gräddar våfflorna). Häll ner 1 ägg i taget och rör om till en jämn smet. Sätt på våffeljärnet och pensla järnet med smöret när det är tillräckligt varmt för att börja grädda våfflorna. Ta ett decilitermått och fyll till 3/4 och häll ut över järnet och grädda ca 2-3 minuter. Servera med det ni tycker passar bäst till. Jag föredrar vispgrädde och jordgubbssylt 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.