Hannas Bageri

Nyttiga peanutbutter chocolate chip cookies

DSC_9333 DSC_9337 DSC_9342

Hej!

Blivit lite dåligt med inlägg på sistone men som ni vet har jag två tentor denna vecka och imorgon har jag äntligen den sista! Förutom en massa plugg idag så fyller även min pappa år så det har blivit även lite tårta idag igen 🙂 Och igår var vi ute och firade en vän som också fyllde år så det har varit många födelsedagar här på sistone! Till helgen väntar dessutom bröllop i Finland och nästa vecka åker vi till Italien. Så mycket roligt att se fram emot!!

Nu tänkte jag dela med mig av detta recept på nyttiga peanutbutter chocolate chip cookies. Jag kan lova att de är lika goda som de låter. Kanske inte riktigt lika goda som mina vanliga med socker i men för att endast innehålla lite honung som sötning är de väldigt goda! Dock skulle jag rekommendera er att äta dem när de är nygräddade. Jag tyckte de blev torra redan efter ett par dagar men nygräddade med ett glas mjölk var himla gott!

1,5 dl havregryn

4 msk kvarg eller naturell yoghurt

4 msk jordnötssmör

1 tsk bakpulver

2 msk honung

1 msk mjölk

ca 2 msk kakaonibbs (alt. hackad mörk choklad)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaonibbsen i en skål, tryck sedan ut smeten på ett bakplåtspapper till små runda kakor och tryck sedan ner kakaonibbsen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter (eller tills de börjar få en gyllenbrun yta).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.