Hannas Bageri

Rabarberrutor med kardemummamaräng

DSC_9372.DSC_9375

Hej ifrån Sverige!

I förmiddags landade jag på svensk mark och de känns jättehärligt! Dock blev det rätt stressigt när jag skulle med planet då vi fastnade i en lång bilkö utanför Amsterdam så jag var framme vid incheckningsdisken 45 minuter innan planet skulle lyfta lite lagom svettig men jag hann precis tack och lov!

Nu tänkte jag ge er ett andra recept med rabarber. Kan inte få nog av bakverk med rabarber. Det smakar så mycket sommar och är så himla gott! Dessa rabarberrutorna med kardemummamaräng är helt fantastiska. Om ni serverar dessa med en klick vispgrädde i sommar har en perfekt sommar dessert! 🙂 Receptet kommer från Birgitta Rasmusson.

Rabarberrutor:

400 g rabarber

150 g smör

2 dl socker

1 dl mjölk

5 äggulor

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Maräng:

5 äggvitor

3 dl socker

1,5 tsk stött kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skär rabarbern i små bitar på ca 2 cm tjocka bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Tänk på att spara äggvitorna senare till marängen! Blanda därefter ner mjölken. Blanda mjöl och bakpulver för sig och sikta sedan ner detta i smeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, 40 x 30 cm, och strö över rabarbern.

Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum tills du får en maräng. Blanda ner lite av sockret i taget under tiden du vispar. Tillsätt till sist kardemumman. Spritsa eller bred ut marängen över kakan och sätt in i kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Upplever du att marängen får mycket färg tidigt kan du lägga över lite aluminiumfolie så blir marängen inte bränd. Låt kakan svalna och skär sedan till rutor. Servera gärna med vispgrädde! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.