Hannas Bageri

Amerikanska pannkakor

DSC_8962

God förmiddag i stugorna!

Imorse tog vi en lång och skön sovmorgon och gick sedan upp och gjorde en god brunch bestående av amerikanska pannkakor med grädde och sirap, hallonsmoothie, färskpressad apelsinjuice, färska bär, stekta ägg och en kopp kaffe. Mums 🙂 Finns inget mysigare än att starta dagen på detta sätt tycker jag även om jag nu är så mätt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!

Receptet på dessa amerikanska pannkakorna är superbra. De blir väldigt god smak på dem, de blir tjocka och får en fin konsistens. Precis så klassiska amerikanska pannkakor ska vara!

Till ca 15 st:

4,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

3 ägg

2,25 dl mjölk

50 g smör

0,5 tsk salt

2 msk socker

1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda äggen, mjölk och de smälta smöret i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna under omrörning så det inte bildas klumpar. Denna smeten är mycket tjockare än vanlig pannkakssmet. Stek pannkakorna på låg-medelvärme. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända dem. Stek gärna flera åt gången! Servera gärna med lönnsirap, grädde, sylt… Eller något annat som du tycker passar bra till 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.