Hannas Bageri

Hallon & passionsfrukts tårta

DSC_8098DSC_8102 DSC_8117DSC_8142DSC_8150..

Hej på er!

Nu är jag tillbaka igen efter lite påskledigt. Tog några dagars ledigt då vi har haft min familj på besök men nu är jag tillbaka igen med massor av goda recept på lager 🙂

Har ni haft en härlig påsk? Vi har haft en mysig och lugn påsk med härligt väder och lite utflykter här i Holland och så har vi självklart njutit av lite påskmat. Jag älskar dessa påskbord och julbord och skulle nästan kunna äta ihjäl mig på denna goda mat. Dock blir jag nästan alltid fruktansvärt illamående efter att ha proppat i mig för mycket och även denna påsk lyckades jag med samma sak (Lär mig aldrig) 🙂

Till efterrätt i år gjorde jag en tårta och resultatet blev denna. En hallon och passionsfrukts tårta spacklad med vit choklad smörkräm toppad med färska hallon och passionsfrukt. Supergod kombination och fyllningarna blev gudomligt goda! En riktig hit som jag kommer göra om flera flera gånger framöver!

Tårtbotten:

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

Hallonmousse:

200 g frysta hallon

100 g philadelphia ost

4 gelatinblad

1 dl florsocker

2 dl vispgrädde

Passionfruktsmousse:

4 passionfrukter

2 msk socker

2-2,5 dl vispgrädde

Vit choklad smörkräm:

100 g vit choklad

100 g philadelphia ost

100 g rumsvarmt smör

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg, socker och vaniljsocker ordentligt vitt och pösigt. Gärna i upp emot 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna för sig och och sikta ner dessa i smeten. Häll smeten i en smörad och bröad form (20 cm) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna ordentligt och skär sedan upp i tre lika tjocka tårtbottnar.

Hallonmousse: Koka upp hallonen i kastrull och låt småkoka i ett par minuter. Lägg gelatinbladen i blöt. Häll philadelphia osten och florsocker i en bunke. Häll ner hälften av hallonsaften i bunken med philadelphia ost och florsocker och rör om. Häll ner resten av hallonsaften i en kastrull och smält ner gelatinbladen i denna på denna och låt smälta på svag värme. Låt svalna en liten stund under tiden som du vispar grädden. Blanda ner philadelphia blandningen i kastrullen med hallonsaften och gelatinbladen och rör om till en jämn smet. Tillsätt tillsist vispgrädden. Låt stelna i kylen en liten stund innan du brer på den på tårtan.

Passionsfruktsmousse: Gröp ur passionfrukterna och låt koka upp tillsammans med sockret i ett par minuter. Ställ in i kylen för att svalna i 2 timmar. Vispa grädden och vänd ner denna i den kylda passionfruktblandningen.

Vit choklad smörkräm: Smält den vita chokladen över ett vattenbad på svag värme. Blanda sedan alla ingredienser tillsammans och vispa med elvisp i ca 5 minuter för att få krämen fluffig.

Montering: Skär upp tårtbotten i tre delar. Lägg på hallonmousse på första lagret. Lägg på passionfruktmoussen på andra lagret och lägg på sista delen av tårtbotten. Spackla hela tårtan med den vita choklad smörkrämen och dekorera med färska hallon och passionfruktsklyfter på toppen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hannasbageri

   Hej! Gör gärna bottnarna och fyll med fyllningarna dagen innan men inte tidigare än max ett par dagar innan servering 🙂

 1. Karolina Pettersson

  Hej! Tror du att man kan ha marsipan eller sockerfondant på med? Jag tänkte garnera med det nämligen.
  mvh Karolina

 2. Lina

  Grymt smidigt recept på passionsfruktsfyllningen! Blir den stabil även utan gelatin?? Vill inte att det ska rinna utanför..

   1. hannasbageri

    Det är en smaksak. Jag hade med kärnorna men vill man inte ha med dem kan man sila bort dem 🙂

  1. hannasbageri

   Det tar ett litet tag innan den stelnar så låt den stå kallt så ska den stelna så småningom 🙂

 3. Andreas Elg

  Hej. Så smarrig den låter. Hur många portioner räknar du med att det blir av den här tårtan?

   1. Kajsa

    Om man gör en annan botten tex kladdkaka/digestive och sedan i en form med avtagbara kanter lägger du mosen ovan på så den är överst.