Hannas Bageri

Paj fylld med choklad och hallontryffel

DSC_7022DSC_7032 DSC_7033

Vilken fin helg vi har här i Holland. Strålande sol och 10 plusgrader! Helt underbart och vintern känns som bortblåst. Hoppas det håller i sig för nu är jag ganska trött på allt som har med snö och slask att göra 🙂

Igår var som sagt denna paj fylld med choklad och hallontryffel kvällens dessert och den blev så god! De blev en himla god kombination med det frasiga pajskalet och den lena choklad/hallontryffeln och som grädde på moset serverades tillsammans med grädde och färska hallon. Supergott och jag kommer helt klart göra om denna paj snart igen!

Pajskal:

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk socker

2-3 msk vatten

Choklad/hallontryffel:

4 dl grädde

400 g mörk choklad

1 dl florsocker

100 g smör

250 g frysta hallon

Pajskal: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg ner denna i en pajform med löstagbar botten. Ställ in i frysen i 20 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Ett tips för att undvika så kanterna inte sjunker ihop för mycket är att riva ut längder av aluminiumfolie och lägga mot kanterna. På så sätt håller de sig uppe betydligt bättre.

Choklad/hallontryffel: Koka upp de frysta hallonen och florsocker i en tjockbottnad kastrull. Passera hallonen i en sil för att bli av med kärnorna. Koka upp grädden och tillsätt chokladen, lite i taget. Tillsätt smöret och rör om. När allt smält, häll ner hallonpurén, rör om till en jämn smet och låt svalna.

När chokladblandningen svalnat, häll ner i pajskalet och låt stå i kylen i ett par timmar innan servering. Servera gärna med färska hallon och vaniljglass!

Kram 

DSC_7039

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Wendy

    This looks incredible! Could you translate the recipe into English for me? I would love to try it!

    1. Hanna

      Thank you!! You can translate my whole blog with the google translate button on the right, under the description of me 🙂