Hannas Bageri

Chokladfondant med salt kolasås

DSC_6858

Om ni inte redan har märkt det så börjar ni nog säkert märka det nu att jag är tokig i choklad. Jag älskar allt som har med choklad o göra och det mesta jag gör innehåller just det. Men till er som vill se något annat än bara en massa choklad kan jag lova att jag har mycket annat på g också som inte innehåller just detta 😉

Här har vi iallafall en urgod chokladfondant med salt kolasås på toppen som alla ni chokladälskare bara måste prova. Jag tror inte jag sa speciellt mycket under tiden jag åt denna dessert utan jag satt mest tyst i min lilla värld och njöt. I mitt tycke ska en chokladfondant vara ordentligt rinnig inuti. När du skär i den ska chokladen sakta rinna ut på tallriken, då är den perfekt i min smak! Detta är självklart individuellt så därför är det svårt att säga en exakt tid som dessa ska vara inne i ugnen. Jag rekommenderar att ni har koll på dem hela tiden efter att det gått 5 min för att se så att de får den konsistens som ni önskar.

Detta är en dessert som dessutom är helt perfekt till alla hjärtans dag på lördag. Den kommer garanterat gå hem till era nära & kära om ni väljer att göra den ♥

Till 4 portioner:

200 g mörk choklad

200 smör

4 ägg

1 dl kakao

2 dl socker

0,75 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt choklad och rör om tills allt har smält. Vispa socker och äggen pösigt. Häll ner chokladsmöret under omrörning i äggsmeten. Tillsätt tillsist kakaon och mjölet och rör om till en slät smet. Fyll upp i smörade portionsformar. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 min. Allt beror på vilken ugn man har och hur pass kladdig man vill ha den.

Salt kolasås:

100 g glykos

2 dl socker

1,75 dl grädde

50 g smör

1 tsk flingsalt

Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om mellan varven. Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna.

Häll kolasåsen över chokladfondanten och servera med färska bär och vaniljglass. Mums!

Kram

DSC_6866

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.