Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på [email protected]. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Saffranssockerbullar med vit choklad fyllning

Publicerad,

DSC_5768 DSC_5769DSC_5772DSC_5784 DSC_5785DSC_5789 DSC_5799DSC_5808

Dessa underbara bullar blev en nyhet på kakbordet denna jul hemma hos oss och oj vad populära dem blev! De blev så otroligt saftiga med fyllningen i mitten och vem tycker inte om söta sockerbullar? De tar lite tid att göra som de flesta vetebullar gör men de är värda varje minuts arbete och väntan kan jag lova!

Även om vi nu närmar oss slutet på denna jul har ni fortfarande tid att göra dessa bullar till den sista julhelgen, trettondagen, på tisdag. Perfekt att avsluta julhelgen med dessa godbitar. Det tänker jag göra 🙂

Till ca 25 bullar:

1 påse saffran (0,5 g)

25 g jäst

1 ägg

3,5 dl mjölk

1 dl socker

100 g rumsvarmt smör

Ca 12 dl vetemjöl

1,5 tsk kardemummakärnor, mortlade

1 krm salt

Fyllning:

200 g hackad vit choklad

75 g rumsvarmt smör

2,5 msk florsocker

Garnering:

Smör

Socker

Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel. Värm mjölken till fingervarm temperatur och häll den därefter i en bunke tillsammans med saffranen. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Mortla kardemummakärnorna och häll ner dessa tillsammans med socker, ägg, salt och smör under omrörning. Häll ner mjölet, lite i taget tills du får en deg som släpper i kanterna. Ta upp degen och knåda den ordentligt i ett par minuter. Lägg tillbaka den i bunken och låt jäsa under bakduk i 1 h.

Gör fyllningen under tiden degen jäser. Blanda ihop den hackade vita chokladen, florsocker och smöret till en jämn massa. När degen sedan jäst klart, dela den i 25 bitar och forma dem till bollar. Gör ett hål i varje boll och häll ner fyllning i denna grop. Nyp ihop hålet ordentligt och var noga med att det är helt igentäppt så fyllningen inte rinner ut i ugnen.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och låt jäsa i ytterligare 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bullarna sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Pensla bullarna med smör medan de fortfarande är varma och doppa i socker.

4 Kommentarer

  1. Helen Landelin

    Hej Hanna! Dessa bullar är väldigt tilltalande men har inte haft tid att baka än. Ska se till att göra det snart. Kanske kan fråga min kära man☺

    • Hej Helen! 🙂 Va kul att du kikar in här. Fjäska in dig hos Marcus så han gör dem till dig 😉 De är supergoda! Kram hoppas allt är bra med er.

  2. Hej.ska baka dessa bullar men undrar över fyllningen. Den ska inte smältas? För det blir väll ingen len massa om man bara rör ihop chokladen och smöret utan att det ör smällt…….???

    • Den smälter när bullarna åker in i ugnen 🙂 Vill också poängtera att jag nyss uppdaterat receptet på bullarna då jag upptäckt att de blev ännu saftigare med denna dosering. Samma ingredienser bara att doseringen ser lite annorlunda ut =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *