Hannas Bageri

Pepparkakscheesecake med smak av vit choklad

DSC_5893

God fortsättning på er! Hoppas ni haft en underbar jul med massor av god mat och tid med era nära och kära. Jag själv har haft en jättemysig jul hemma i Malmö tillsammans med familj och släkt och tänka sig att även snön hittade hit på självaste juldagen. Händer inte ofta i södra Sverige!

På julafton i år fick jag äran att göra desserten och jag valde då att göra en pepparkakscheesecake med smak av vit choklad! Smidigt när man är många men framförallt ruskigt gott och juligt! Den blev väldigt uppskattad även om man inte orkade någon större bit efter all julmat 😉

Den här desserten passar även perfekt till nyårsafton och man kan smaksätta själva ostfyllningen med väldigt mycket om man inte vill ha den klassiska varianten. Apelsin, lingon, pepparkakskryddor, choklad m.m. Mycket passar till pepparkakssmaken och det är bara fantasin som kan sätta stopp. För mig blev smaksättningen vit choklad medan garneringen blev apelsinskivor och pepparkakssmulor!

Botten:

300 g pepparkakor

50 g smör

Cheesecake:

400 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

2 ägg

100 g vit choklad

1 vaniljstång

2 msk maizena

1 dl socker

Garnering:

1 apelsin

Pepparkakssmulor

Sätt ugnen på 150 grader. Börja med att smälta smöret. Mixa pepparkakorna tills du får små smulor och blanda i smöret. Häll i form med löstagbara kanter (24 dm i diameter) och täck hela botten.

Häll i philadelphiaosten, creme fraichen, sockret och äggen och rör om. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna och häll ner dessa i blandningen. Tillsätt även maizenan i blandningen och rör om noggrant. Smält chokladen över ett vattenbad och häll tillsist ner denna och rör om. Häll i blandningen i formen över pajskalet och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Låt kakan svalna innan ni garnerar och serverar den!

Lycka till 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.