Hannas Bageri

Vaniljdrömmar

DSC_4460

De här söta och underbara vaniljdrömmarna är de godaste småkakorna jag vet. Älskar hur de smälter i munnen tillsammans den lena vaniljsmaken. Min farmor gjorde alltid dessa men hade också en mandel på toppen och jag minns att de var alltid en stor favorit hos mig på hennes kakfat!

Ett tips till er när ni ska göra dessa är att röra ihop smör och socker för hand och inte i maskin. Risken är att de annars flyter ut lite mer i ugnen och blir väldigt platta. Jag gjorde det misstaget första gången och fick slänga hela satsen. Så gör det för hand istället så slipper ni få fula kakor som jag fick första gången 🙂

Till ca 25 st:

70 g rumsvarmt smör

1,5 dl socker

0,5 msk vaniljsocker

0,5 dl matolja (inte olivolja)

0,5 tsk hjorthornssalt

2,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop smöret med sockret och vaniljsockret för hand. Tillsätt matoljan försiktigt samtidigt som du rör om. Blanda vetemjölet och hjorthornssaltet och häll ner det i smörblandningen. Blanda tills du får en jämn deg. Rulla ihop till små bollar (tänk på att de flyter ut och blir större i ugn så gör mindre bollar än vad du tror) och placera ut dem med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.