Hannas Bageri

Pepparkaksbakelser

DSC_5022DSC_5032DSC_5041DSC_5050DSC_5052DSC_5060DSC_5064DSC_5066DSC_5070

Måndag, ny vecka och 1:a december! Vad passar inte bättre då än att inleda denna vecka och julmånad med att ge er receptet på mina pepparkaksbakelser som jag kallar dem. Mjuk pepparkaka och lingon vet nog ni flesta att de är en klassisk och väldigt god kombination. Igår till första advent ville jag göra något lite mer festligare och bestämde mig då för att göra mjuk pepparkaka med lingonglasyr toppade med lingon… Ruskigt gott!! Jag skulle nog kunna leva på mjuk pepparkaka året om och detta recept skapar en otroligt saftig god kaka! Med den syrliga glasyren till blev denna söta julbakelse helt underbar. Ett måste att göra i dessa jultider! 🙂

Jag valde att grädda min mjuka pepparkaka i långpanna för att sedan kunna skära upp den i små fyrkanter!

Mjuk pepparkaka:

4 ägg

200 g smör

5 dl vetemjöl

3 dl socker

3 msk pepparkakskrydda alt. 1 msk kanel, 0,5 msk ingefära, 0,5 msk nejlika, 1 msk kardemumma (torkade och malda)

1 dl sirap

3 dl gräddfil

2 tsk bikarbonat

Glasyr:

1 paket philadelphia (180 g)

2 dl vispgrädde

2 dl florsocker

1/4 saft från lingon

Garnering:

Färska eller frysta lingon

Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret, blanda ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskryddor noga i en bunke och tillsätt sedan i äggblandningen. Häll i smöret under omrörning och därefter gräddfilen och sirapen. Var noga med att inte blanda för mycket och för hårt! Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Börja med glasyren medan pepparkakan är i ugnen. Vispa grädden rätt så hårt. Blanda philadelphiaosten och florsocker till en mjuk massa och tillsätt sedan grädden i denna. Häll i saften från lingonen och rör om. Spritsa denna över pepparkakan när denna svalnat och garnera med så mycket lingon ni vill på toppen.

Låt gärna stå någon timme i kylen innan servering.

Hoppas ni kommer gilla dem 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.