Hannas Bageri

Oreo cheesecake med varm chokladsås

DSC_4702

Den här efterrätten gjorde jag till alla i lördags kväll och de blev en stor succé! Farligt god men väldigt mäktig då den innehåller mycket av allt. Det som är bra är att det bara är att svänga ihop alla ingredienser och sedan låta den stelna i kylen. Alltså ingen tid i ugn så enklare kan det inte bli! Tänk bara på att den måste stå över natt i kylen för att få bästa resultat. Jag gjorde min på förmiddagen och lät den stå till kvällen då vi skulle äta den men jag kände att den skulle behövt dubbelt så lång tid i kylen då den inte riktigt hann få sin rätta konsistens. Tog en bit dagen efter också och då var det stor skillnad! Men den var helt klart ätbar trots att den inte var hundra färdig 😉 Jag valde att göra en god chokladsås till också och där kan man experimentera hur man vill. Nougatsås, nutellasås, vit chokladsås m.m. är ytterligare varianter man kan ha till men eftersom cheesecaken var så söt i sig själv valde jag att göra en mörk chokladsås som inte hade så mycket sötma i sig. För mig personligen blev det en väldigt bra kombo men som sagt, det finns många varianter att göra till! Vill ni göra en dessert som garanterat kommer gå hem är detta ett hett tips! (Inspiration & grundrecept kommer från Jennysmatblogg.nu)

Botten:

1 paket oreo

50 g smör

Cheesecake:

2,5 dl vispgrädde

3 paket philadelphiaost (ca 600 g)

1,5 dl socker

1,5 msk vaniljsocker

1 paket oreo

Chokladsås:

2,5 dl vispgrädde

150 g mörk choklad

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker

Börja med att krossa ett paket oreo i en matberedare, smält smöret och häll i bland oreosmulorna. Blanda och fyll botten på en rund form. Ställ kallt. Vispa grädden fluffigt och vispa sedan philadelphiaost, socker och vaniljsocker mjukt och tillsätt till sist den vispade grädden. Blanda försiktigt men noga så grädden fördelar sig i hela smeten. Krossa ytterligare ett oreopaket och tillsätt i ost/gräddblandningen. Häll upp i formen och låt stå i ett kylskåp i ett dygn.

Strax innan servering börjar du med chokladsåsen. Sjud upp grädde, vaniljsocker och socker. När den börjat koka tar du bort den från plattan och häller i chokladen. Rör runt tills du får en slät chokladsås. Låt svalna lite och servera sedan till din oreo cheesecake

DSC_4684

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.