Hannas Bageri

Mint kladdkaka

DSC_4578

Ja här kommer receptet på denna supergoda kladdkaka som vi åt till efterrätt i fredags! Jag, som är väldigt svag för mint, tyckte denna kombination blev en 10-poängare!

Kladdkaka är ganska individuellt hur man vill ha den. Dels i konsistens men också i smak. Jag föredrar den som en seg och ganska torr kaka längst ut som sedan blir kladdigare ju längre in i mitten man kommer. Dock ska man känna att den är gräddad i mitten också så det inte rinner när man skär upp den. Dessutom tycker jag att kladdkaka ett väldigt tacksamt bakverk. Du kan hälla i så mycket olika ingredienser och experimentera med olika smakkombinatiner hej vilt. Det behöver inte alltid vara den klassiska choklad kladdkakan även om den är fruktansvärt god 😉 Här kommer iallafall receptet på en liten annorlunda kladdkaka.

2 ägg

2 dl socker

2,5 dl vetemjöl

100 g smör

2,5 msk kakao

0,5 tsk bakpulver

150 g after eight

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och after eight på låg värme i en kastrull. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt sedan smör och mintblandningen och blanda runt. Häll till sist ner resten av ingredienserna och blanda runt till en jämn och fin smet. Smöra och bröa en form, häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15 till 20 minuter. Låt svalna, strö över florsocker och servera med vispgrädde, och mynta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.