Hannas Bageri

Lemoncurd

DSC_4604DSC_4609DSC_4614

Resultatet av citronerna blev en lemoncurd! Såååå gott! Jag älskar den man köper men denna hemmagjorda fick fram lite mer citronsmak och blev inte riktigt lika söt. Fick dock ta i något mer socker än jag tänkt från början för när jag smakade av den först drog munnen ihop sig av det sura. Efter att ha hällt i något mer socker blev den gudomligt god. Det förvånade mig hur snabbt och enkelt det faktiskt var att göra egen lemoncurd. Tror det tog mig runt en halvtimme så detta kommer jag göra fler gånger!

3 citroner

2 dl socker

2 ägg

1 äggula

75 g smör

1 msk maizena

Finriv citronskalet från alla 3 citroner och koka upp det tillsammans med saften från 2 av citronerna, smör och socker. Sila därefter av vätskan. Blanda ut maizena med saften från den 3e och sista citronen. Tillsätt detta i citronvätskan. Blanda samman äggen och äggulan och tillsätt dessa i citronvätskan. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Häll upp i en burk och låt svalna!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.